onsdag 14 augusti 2013

284. Om du älskar mig kommer jag lämna dig, och om du lämnar mig kommer jag att älska dig


Nej, jag tycker inte att detta är ett bra försäljningsknep från Proactivs sida. Med hjälp av detta antyder de att akne är motbjudande (vilket det kanske är) och att det är utseendet som är det allra viktigaste.
Akne är inte kul alls. Det är rent ut sagt för jävligt. Men att säga att ingen vill vara med dig på grund av din dåliga hy är som att sparka på någon som redan ligger.

Jag har under flera års träning lärt mig att se mig själv i spegeln utan att se m i g  s j ä l v.
Jag undviker helst speglar så mycket jag bara kan. En sekunds blick i spegeln kan förstöra en hel dag.
Min hy har visserligen blivit bättre under den senaste tiden, men den är fortfarande inte bra. Jag tvivlar på att den någonsin kommer att bli så bra som jag önskar. Jag har i princip provat allt.

Och när jag läser reklam som detta blir jag bara ledsen.

3 kommentarer:

 1. Fy fan vilken hemsk reklam. Vidrigt.
  Har själv haft acne i många år och mådde ofta skit på grund av det. Nu är det bätttre och när jag får någon enstaka finne gör det inte så mycket. Jag har väl med åldern blivit lite bättre på att hantera det faktum att min hy inte är perfekt. Men jag minns mycket väl känslan jag hade under tonåren, då varje morgon bjöd på en helvetisk granskning i spegeln. Reklam som den här försöker profitera på folks eventuellt dåliga självkänsla och påstådda problem att skaffa en partner. Det är förfärligt lågt.

  SvaraRadera
 2. nej fy FAN vilken vidrig reklam?! är den ens på riktigt? gud.

  SvaraRadera
 3. Oj vad jag känner igen mig. Men jag hade större problem då än nu med spegeln, men helt klart kan den förstöra väldigt mkt för en om man har problem med acne, I know! Jag har också provat det mesta och nu har jag blivit äldre men den har ändå inte försvunnit så jag har väl lärt mig lite att leva med den.

  SvaraRadera